Дървен материал от www.emsien3.com

Дървени греди за покрив


МАУ: нові правила реєстрації на рейси

З 1 серпня 2018 року подорожуючим економ-класом на далекомагістральних рейсах доведеться сплатити на стійці реєстрації в аеропорті 15 євро за видачу паперового посадкового талона. Дізнайтеся, як спланувати подорож і уникнути сплати збору.

З 1 серпня 2018 року подорожуючим економ-класом на далекомагістральних рейсах необхідно сплачувати 15 євро на стійці реєстрації в аеропорті за видачу паперового посадкового талона. Це пов’язано з орієнтацією на зниження витрат на обслуговування мандрівників на етапі реєстрації, що в майбутньому знизить вартість квитка.

Авіакомпанія може змінювати розмір оплати друку квитка без попереднього інформування пасажира. Тому до моменту сплати цієї послуги слід уточнити у співробітника за стійкою реєстрації, скільки саме буде коштувати послуга. Це допоможе уникнути неприємнощів.

Як проходить процедура реєстрації?

  1. Знайдіть номер бронювання або квитка.
  2. Внесіть паспортні дані подорожуючих, вказавши країну проживання та громадянство. Якщо рейс прямує до Німеччини, то вкажіть: потрібна чи ні віза для в’їзду, чи маєте дозвіл на проживання на території ЄС.
  3. Підбір місця. Таку опцію оцінять ті, які бажають сидіти тільки біля ілюмінатора, в голові або у хвості салону.

При реєстрації в мобільному додатку друк квитка не є обов’язковим. Його електронну версію разом з паспортом можна показати з екрана смартфону чи планшету.

Безкоштовно видаватимуть квитки на стійці реєстрації:

  • пасажирам чартерних рейсів та бізнес-класу;
  • людям, які додатково сплатили послугу підвищеного рівня комфорту перельоту;
  • пасажирам, які мають електронні квитки, на яких не вказане місце, але процедура реєстрації проведена вдало;
  • при наявності електронного проїзного документа, збереженого на телефоні;
  • людям, яких депортують чи конвоюють та їх супроводжуючим,
  • пасажирам, яким відмовлено у в’їзді до країни;
  • людям з відсутністю підтвердження бронювання;
  • пасажирам, яким повторно видають талони у зв’язку з відміною рейсу чи зміною борту літака. Виключення діє при умові, що у подорожуючих були роздруковані квитки;
  • клієнтам, яких пересадили з одних рейсів МАУ на інші рейси МАУ;
  • морякам;
  • подорожуючим з аеропортів Дубаї та Тегерану. В цих містах не встановлені термінали для роздруківки посадкових талонів МАУ. Тобто документи для перельоту будуть безкоштовно видаватися усім, хто продемонструє електронну версію квитка;
  • трансфертним пасажирами, мандруючим з єдиним квитком в трансфертному аеропорті при відсутності у них посадкових талонів на стиковочні рейси.

До категорії, яка уникає збору, не потрапили діти до 16 років, які подорожують самі та особи з обмеженими фізичними можливостями. Їм необхідно заздалегідь пройти процедуру реєстрації для вирішення всіх формальностей. Якщо вони не мають роздрукованого квитка чи не проходили процедуру онлайн-реєстрації, то з них МАУ зніме тарифний збір.

Як уникнути сплати збору?

  • Зареєструватися онлайн не пізніше, ніж за 2 години до вильоту і роздрукувати посадковий талон самостійно;
  • Зареєструватися онлайн і зберегти посадковий талон на мобільному пристрої;
  • Прибути до аеропорту «Бориспіль» не пізніше, ніж за 2 години до вильоту, зареєструватися на рейс безкоштовно через кіоски самостійної реєстрації. Якщо пасажир прибув в аеропорт, пройшовши онлайн-реєстрацію, він може безкоштовно роздрукувати талон в кіоску самостійної реєстрації. Винятком є рейси до (з) США. На них реєструватися можна за 24 години.

Зверніть увагу: часто пасажири купують квитки в інших авіакомпаній, де перевізником може виявитись МАУ. В даному випадку перевірте квиток: якщо перевізник МАУ, то краще зареєструватись для безкоштовного друку документу.

Детальна інформація про зміни в обслуговуванні на сайті МАУ.

 

Поделиться

Comments are closed.